1/13/2007

arabs - EK Salko: 6-2

Voor deze wedstrijd besloot de meest dodelijke arab zich tussen het massaal opgekomen publiek te nestelen, je zou voor minder natuurlijk. Een vol huis dus, en de rozigen waren duidelijk gemotiveerd door de 18 vrouwenogen die hun afgetrainde lichamen bekeken... Er was nauwelijks afgetrapt wanneer Nilly een bal kan ontfrutselen aan de laatste Salko verdediger en, niet echt gehinderd door de bizar uitkomende keeper, makkelijk binnen kon leggen: 1-0 na 15 sconden! Een zucht ging door het publiek, zou het weer een makkelijke overwinning worden?
Maar deze superstart zou eigenlijk nooit een vervolg krijgen.
Igor mist nog wel een kans alleen voor de keeper, maar de volgende 15 minuten zou eigenlijk alleen de tegenstander enkele kansjes krijgen: een bal door gelegenheidskeeper Jente zijn benen, op de lijn gered door de altijd klaar kijkende Kris, gevolgd door een matige inspeelbal van Jente en een Salko schot net naast, een Salko voorzet die via Nicky net naast het eigen doel hobbelt... de spanning zat er eindelijk in!
Pas op het einde van de eerste helft hestelden de arabs zich een beetje, met een schot van Kris voorlangs en Willem die net niet aan een uitstekende doorsteekbal van Brendan kan. Net voor affluiten kon de goed meevoetballende Jente B-Boy bereiken, die de bal door de benen van de keeper schoot en zo 2-0 ruststand op het bord zette.

Volgens de toekijkende Ruup moest er in de 2de helft veel meer druk op de onzekere keeper gezet worden, maar deze opjaagbedoelingen werden iets te gretig uitgevoerd, waardoor drie arabs op één Salko man gingen jagen, die slim een helemaal vrijstaande ploegmaat kon bereiken en de 2-1 was een feit.
De rest van de wedstrijd zouden we wel gaan domineren, met meer beweging en een aantal kansen tot gevolg: Brendan met een goeie steal, alleen op de keeper af en loeihard binnen via de paal, mooi mooi en applaus op de banken. Dan Jakob en Willem die net naast schieten, en Jente die al liggend de bal nog in zijn handen ziet vallen... net niet en net wel liggen even zéér dicht bij elkaar.
De 4-1 kwam er door een goeie uitbraak van Jackie, die de bal op tijd naar de goed afwerkende B-Boy toeschoof.
Vervolgens hebben de arabs enkele keren hoe*enchance, zoals uit de mond van één van de supporters viel te noteren. Jente ontsnapt aan een gele kaart wanneer hij, Jorge Camposgewijs op avontuur getrokken, in een reflex de bal met de handen raakt op de middenlijn. Kris die goed positie moet kiezen wanneer 2 salko's alleen op Campos dreigen af te stormen, en een bal die op niet na te vertellen wijze in ons zijnet vliegt.
Willem besluit dan op zijn eigen weergalloze wijze een einde aan het holder-de-bolder moment in de match te maken door vanop redelijke afstand de 5-1 binnen te schieten. En dan moest het mooiste blijkbaar nog komen: een vlotte arabscombinatie belandt bij Jakob, die de bal voor doel stift alwaar Nilly voor de keeper springt en de bal mooi in doel kan leggen, zo zou het altijd moeten.
De 6-2 in de laatste minuten was een soort geschenk aan de sympathieke tegenstander, die zeker niet weggespeeld werd zoals vele anderen!