9/10/2009

ZVC Stallions - Arabs 1-5

Voor de eerste wedstrijd in de hoogste afdeling was er bij enkele arabs wat ongerustheid over het te verwachten niveau. Maar dat bleek later onterecht te zijn.
Meteen een sterke opkomst voor de openingswedstrijd met maar liefst acht spelers op het wedstrijdblad. Daaronder één nieuw gezicht: Cemil, die ondertussen een goede aankoop blijkt te zijn.

EERSTE HELFT

Het begin van de wedstrijd was nog wat zoeken. Er werd voornamelijk op eigen helft verdedigd en op het gepaste moment uitgebroken. Bij een eerste keer doorjagen was het wel al prijs. Kris snoepte ergens een bal af op het middenveld, rukte op en legde de bal in de loop van Wim, die met een puntertje in de rechterbenedenhoek de score opende. (0-1)

Even later hingen de bordjes al wel gelijk, op een typische arabsmanier: ver schot van hun keeper dat afweek op Jente. (1-1)

Er werd goed bewogen door de arabs en de tegenstander werd meer en meer onder druk gezet. Bij een intrap aan de linkerkant zag Kris Wim op rechts achter alles en iedereen doorlopen. Een stiftertje over de defensie, volley van Wim, snoeihard binnen. (1-2)

Even later werd een Stallion centraal aangespeeld net in de backlijn. Kris deed een beweging naar de bal, maar raakte niets ... en kreeg een penalty tegen. Gelukkig stond rotsblok Leekens op de juiste plaats en bleef de score op het bord.

TWEEDE HELFT

De arabs gingen verder op hun elan. Koen met een steal en een schijnbeweging, het schot werd gestopt door de keeper. De bal kwam nog in de voeten van Ruup, maar die werd te hard gehinderd door een verdediger om te kunnen scoren.

Even later een steal van Ruup op eigen helft. Met een lange bal langs de lijn komt Wim alleen voor de keeper. Rustig overhoeks binnen. (1-3)

Dan ging het even snel. Corner van Wim in één tijd door Rupert in de verste hoek getrapt. (1-4)

Daarna missen zowel Jente als Kris nog een grote kans, maar even later maken ze het goed. Kris vanuit de hoek een teruglegger op Jente, die staalhard binnentrapt. (1-5) Om het met de woorden van B-Boy te zeggen: Sweeeet!