9/18/2009

Partizan Holsbeek - Arabs 4-9

De tweede speeldag in eerste klasse. Aanwezige Arabs waren Koen, Cemil, Wim, Brendan, Ruup, Peter en Kris.

EERSTE HELFT

De tegenstander bleek liefhebber te zijn van de keeper bij het spel te betrekken. Daarmee bedoel ik 'hun' keeper, niet 'de onze'. Gevolg was veel heen en weer getik van de Partizanen, en weinig balbezit voor de Arabieren.

Door hun geliefkoosde spelletje goed uit te spelen, duwde Holsbeek de Arabs keer op keer ver terug op eigen helft. In het begin zonder veel gevaar, totdat Kris zijn man even in de rug liet lopen. Aangespeeld door hun keeper, Leekens kansloos. (1-0)

Het was even zoeken naar een antwoord op het spel van de tegenstander. Maar gaandeweg werd af en toe een bal van hun keeper onderschept. De derde keer dat dat gebeurde was het prijs. Wim vanop eigen helft in een lege goal. (1-1)

Even later gaf Brendan de opkomende keeper een boulevard. (2-1) En het werd nog erger, want enkele minuten later liepen twee Partizanen nogal makkelijk door het centrum en speelden de kans mooi uit. (3-1)

De tegenstander bleef veel meer balbezit hebben dan de Arabs, die vaak te overhaast te werk gingen. Maar opeens werden onze roze vrienden een efficiëntere versie van zichzelf. Ruup op wandel op de linkerflank, even naar binnen trekken en een droge knal overhoeks binnen via de paal. (3-2) Daarna was het aan Wim. Even faken na een korte vrije trap en een harde schuiver in de hoek. (3-3)

Nog voor de rust stelden de Arabs helemaal orde op zaken. Wim en Kris zetten hoog druk waardoor een Partizaan de bal verloor aan Kris. Die stak de bal tussen twee andere verdedigers door op Wim, die de bal beheerst onder de keeper schoof. (3-4)

TWEEDE HELFT

De tweede helft was het tijd voor Cemil om zijn visitekaartje af te geven. De nieuwbakken Arab werd centraal ingespeeld door Koen, draaide prachtig weg van de man in de rug en knalde staalhard in de korte haak. (3-5) Mooie binnenkomer.

Wim profiteerde nog een keer van een onderschepte bal. (3-6) Maar dan was het weer tijd voor Cemil. Een steekpass van Ruup, Cemil alleen voor de keeper en tussen de benen tegen de netten. (3-7)

En ook Koen deed zijn duit in het zakje. De keeper duwde een bal van Ruup terug in het veld, recht in de voeten van Koen. Die ging vanop de doellijn nog een één-tweetje aan met Ruup, en legde dan de bal beheerst binnen. (3-8)

Ondertussen werd het een open wedstrijd waarbij Leekens nog enkele essentiële tussenkomsten moest doen. Op één vrije trap ging het nog mis. Staalhard in de haak getrapt door een Partizaan. (4-8)

En het bleef op en af gaan, met nog één succesje voor de Arabs. Brendan onderschepte opnieuw een bal van de keeper en legde van ver binnen. (4-9)

Met een zes op zes staan de Arabs nu op de tweede plaats, achter ... ... de Killer Beasts.