10/06/2008

Arabs - De Flint : 7-5

Maar liefst negen arabs meldden zich voor de wedstrijd tegen De Flint. Jammer genoeg voor Nilly ‘het kortste strootje’ Sulmon kwam the first lady niet opdagen en werd hij verdoemd om de administratieve honneurs waar te nemen. Nog acht kleine arabs over, waarvan eentje zijn eerste passen zette in het roze gelid: Gabriel Lozano Moran. (onterecht toegeroepen als ‘Pablo’ en ‘Carlos’)

En onze nieuwe arab had in de eerste helft al meteen wat werk te verrichten. De Flint speelde goed gegroepeerd (zonder wisselspelers) en wist enkele keren gevaarlijk door het midden aan te vallen. Wij arabs hadden wel meer balbezit en troffen via Ruup ook al vroeg een keer de paal. Even later leek de verdediging van de tegenstander flinterdun (hihihi, kon ik niet laten liggen …) toen Koen tussen drie man dribbelde en op de keeper besloot. De rebound wist hij wel over de lijn te duwen, maar de ref stond op dat moment jammer genoeg wat te slapen en liet verder spelen.
Dat schudde de Flint wel wakker en opnieuw infiltreerde ze enkele keren via hun diepe man door het centrum. Toen hun keeper mee oprukte met de bal aan de voet, kon die via een één-twee met die diepe man zelfs de 0-1 op het bord prikken met een snoeihard gekruist schot.
Gelukkig voor ons bleek Brendan na zijn pensioen bij VK Linden toch nog scherp te staan. Zijn eerste van de avond knalde hij zonder hulp binnen (1-1). Even later verloren we centraal de bal, waardoor twee Flinters Gabriel geen kans lieten (1-2). Tijd voor Brendan om orde op zaken te stellen. Op assist van Koen werd het snel terug 2-2. Maar de Flint bleef goed counteren en kwam opnieuw op voorsprong nadat een gekraakt schot aan de tweede paal werd binnengetikt. Volgens vuile geruchten stond voorzitter Custers bij die fase niet heel goed opgesteld. Maar gelukkig was niet alleen B-Boy in vorm. Na een lange bal van Gabriel rolde Kerremans junior samen met een bedrijvige Kerremans senior rolden de hele verdediging op. 3-3 bij de rust.

Na de rust kwam De Flint nog maar eens op voorsprong (3-4) en moest Ruup wachten op een assist van Koen om weer gelijk te stellen (4-4). En na al dat achterkomen was het nog niet gedaan. Net toen De Flint moe werd en we op het punt stonden om eindelijk eens op voorsprong te komen, lag er bij ons weer één in het mandje (4-5). Met nog een kleine tien minuten op de klok trok het roze leger met de moed der wanhoop nog maar eens voorwaarts. Ruup, in zeer goede vorm, bedankte Koen voor zijn assist en stuurde een raket richting Flint-doel (5-5). De wedstrijd kon weer maar eens opnieuw beginnen. En voor het eerst kwamen de arabs op voorsprong. Na een één-tweetje met Rupert trapte de voorzitter himself de bal samen met een struikelende Flint-keeper over de lijn (6-5). De Flint drong nog aan (fysiek in orde, die jongens …) en probeerde weer het spel met de centrale man voorin te spelen. Gelukkig had de voorzitter dat spelletje in de voorlaatste minuut helemaal door, en kwam net op tijd voor hem in (al dan niet foutief) om de bal te onderscheppen. Even Rupert aanspelen die zijn goede wedstrijd bekroonde met zijn tweede van de avond (7-5). Opdracht volbracht.

K.C. aka De Voorzitter

3 opmerkingen:

w.w. zei

hopla,
zalige postekes mannen, nen dikke merci voor
den effort!!

goed goed, t gaat wel goed voorlopig, spijtig van die uitschuiver tegen t zoleke, maar zolang gelle wint tot januari is den titel in t bereik!!

of toch eindronde misschien :-)

joeoeoe
w.

Anoniem zei

Ik wou er even bij vermelden dat die 5de goal van de Flint een afgeweken bal was :-p

Anoniem zei

Correct! Meerbepaald op Brendan, die er duidelijk alles aan wou doen het verslag meerdere malen te halen. De 'we' in de 3de regel, 3de paragraaf was ik en bij deze eis ik dan ook mijn eerloze vermelding in het wedstrijdverslag op.