10/16/2008

CAL - Arabs 1-3

Bij een gebrek aan doelmannen was het de beurt aan J-Sean om de roze netten te verdedigen. Niet ideaal dachten we, omdat CAL toch een degelijke ploeg is. Maar dat was zonder the J-man gerekend die vroeg in de wedstrijd al onmiddellijk enkele keren goed tussenkwam. Het werd een afwachtende wedstrijd van beide ploegen, die ongeveer dezelfde taktiek toepasten: bal in de ploeg houden en niet overhaast naar voor stormen. 

Na enkele voorzichtige pogingen langs beide kanten (zonder succes) probeerde Brendan halfweg de eerste helft een punter vanuit de tweede lijn. Tot ieders (incl Brendans) verbazing hobbelde de bal nogal lullig over de voet van de CAL-keeper, die in de barragewedstrijd eind vorig seizoen nog matchwinnaar was voor CAL (0-1). 
CAL probeerde het dan vooral vanuit de tweede lijn, maar Jente was telkens bij de les. Even later kreeg CAL een onrechtstreekse vrije trap die in eerste en tweede instantie weeral knap werd gestopt door Jente, die zich ontpopte tot een waardige nummer drie. Dan was het weer de beurt aan ons. Brendan schilderde een hoekschop mooi op het hoofd van Ruup, die de binnenkant van de tweede paal raakte. En terwijl zo'n bal er dan negen keer van de tien inrolt, gebeurde dat nu niet. 

De tweede helft begon even afwachtend als de eerste, maar de organisatie stond wel op punt en CAL kon eigenlijk amper dreigen. Wij probeerden er snel uit te komen, maar dat lukte in het begin niet echt goed. Vijf minuten in de tweede helft zat Koen vast in de hoek en wachtte wat lang om de bal te ontzetten. Daardoor kwam de bal recht in de voeten van een tegenstander, die zijn collega een goal op een presenteerblaadje aanbood (1-1). Niet getalmd, en de roosjes op zoek naar de leiding. Koen, vastberaden om zijn foutje recht te zetten, zette zich op kracht door tussen drie tegenstanders, speelde in op Nilly, die op zijn beurt Igor vond. CAL had geen verdedigers meer over (dankzij Koen) en Igor had maar binnen te tikken. 
CAL drong vanaf dat moment meer aan, waardoor we er op de counter enkele keren goed uitkwamen, maar het vergaten uit te spelen. Tot Ruup en Igor wat begonnen rondtikken op eigen helft. Enkele CAL-spelers kwamen uit hun tent en toen Ruup Igor in de voet aanspeelde, stiftte die de bal ineens door naar de borst van Brendan. Brendan verveelde zich blijkbaar wat, en vond er niets beter op dan tussen twee man de bal over zijn hoofd te trekken, zich tussen de twee verbouwereerde jongens door te wurmen, en zonder een bots de bal droogweg in de hoek te deponeren. Voorlopig goal van het jaar. Op de schaarse gevaarlijke momenten die CAL nog op de mat legde, speelde een zekere Kerremans J zich nog enkele keren in de kijker.

4 opmerkingen:

nilly zei

Knappe goal zonder twijfel, maar mijn stem voor goal van het jaar gaat voorlopig toch naar de combinatie Brendan(a)-Ruup(g) tegen 't Zoleke.

Ruup zei

Big ups voor de broeders !

Anoniem zei

Lang leve de administratieve promotie!

w.w. zei

supergoed!
revange!

proficiat mannen,
en goeie reportage ROB-man

doe zo voort!
w