4/18/2007

Ok Boys - arabs

De wedstrijd tegen de OK Boys was van groot belang voor ons arabs. Als we nog een kans wouden maken op promotie via de eindronde, moest er gewonnen worden. Met een Leekens, Igwaar, Nilly, B-Boy, Ruup en Scisers, stonden er alleszins allemaal routiniers klaar om de klus te klaren. Niet dat dat zo eenvoudig zou zijn, want de OK Boys hebben net dat ietsje meer ervaring dan wij.

De wedstrijd begon sensationeel met Igwaar die na welgeteld 10 seconden alleen voor de keeper kon opduiken. Hijzelf was even verrast als de rest van de spelers, en knalde recht op de keeper. Het was wel een voorteken, want we zouden nog heel wat kansen krijgen. Toch was het – naar eeuwenoude arabstraditie – toch weer de tegenstander die op voorsprong kwam. Omdat we zelf al heel wat kansen hadden gekregen, gingen we niet overhaast te werk en bleven we rustig opbouwen. Het was Igwaar die met een knaller van jewelste de score weer in evenwicht bracht. Toch waren het weer de OK Boys die op voorsprong kwamen, ondanks goed keeperwerk van Leekylicious. Ondanks de warmte, die de benen een beetje afsneed, waren we toch nog in staat om drie keer te scoren. Daarbij gaat een speciale vermelding naar onze gehandicapte spits Rupert, die zonder zijn rechterbeen toch twee keer wist te scoren. 2-4 dus bij de rust …

Tijdens de rust spraken we af dat we OKB zouden laten komen en op de counter zouden loeren, iets dat we in het verleden misschien te weinig durfden. Goed plan, totdat OKB opnieuw konden scoren na matig verdedigen van de voorzitter. Als we iets rustiger en zuiverder waren geweest op de counter, had de score misschien iets hoger kunnen oplopen, maar dat zou niet echt een weerspiegeling geweest zijn van de wedstrijd. Uiteindelijk wonnen we met 4-7 (alhoewel de scheidsrechter 4-6 opschreef …) en zijn alle kansen op promotie nog aanwezig! De voorzitter rondde bijna nog een Braziliaans actie af, na een briljante assist van Ruup, maar de paal en de ref zorgden ervoor dat het feestje niet doorging. Op naar reeks 3!


Goals: Brendan (2), Igor (2), Ruup (2) en Nilly (1)
Assists: Ruup (2), Brendan (1) en Nilly (1)

Het verslag van de OK Boys vind je hier

3 opmerkingen:

Ruup zei

Good Job arabs !
Vanaf nu beloof ik ook te luisteren naar de Italiaans aandoende tactische voorstellen uit de spelersgroep... ze wierpen ferme vruchten af de laatste wedstrijden.
zaterdag meer van dat

Peter zei

Up and atom !

Ruup zei

Sportschuur verliest van de Killer Beasts, dus als wij nog alles winnen komen we samen met de OK Boys op de tweede plaats. Als ik het reglement correct gelezen heb telt het aantal geswonnen matchen eerst, en dan het doelpuntensaldo.
Vanavond best uithalen dus !!!