2/12/2007

Sluizeke - arabs

Ook helden kunnen eens een mindere dag hebben.
Dat is het minste wat je kan zeggen van deze wedstrijd tegen Sluizeke, een verdienstelijke tegenstander, die vaak heel vlotte en snelle combinaties aan de dag legde. De arabs ten velde, nl, Leekens, Jakob, Gijs, Jente, Nilly en Brendan, ontbraken het niet aan inzet, maar wel aan organisatie.

Na het openen van de score door Nilly, begon echter de lijdensweg. Mak verdedigen, een matige Leekalicious (zelfs zonder handschoenen...) en een gebrek aan organisatie zorgden voor een achterstand van 3-1....iets wat de arabs zeker niet gewoon zijn.

We begonnen dan wat aggressiever te spelen met als gevolg dat de russtand bleef hangen op 3-3.

Na de rust slaagde geen van beide ploegen erin om het verschil te maken in de eerste minuten.
De man in het zwart daarentegen zou dan maar een hoofdrol beginnen op te eisen. Nadat de Arabs 4-5 scoorden kreeg Nicky na handspel de rode kaart voorgeschoteld...Arabs met vieren verder en penalty tegen. Nadat de 5-5 een feit was, begonnen de drie overgebleven veldspelers een ware veldslag, door krachtig spel slaagde Jente er na enkele strompelingen in de 5-6 op het bord te prikken een tweetal minuten voor het einde.

De avond was bijna toch geslaagd! De arabs veroverden de bal en begonnen een strak spelletje 'kutbal' te spelen met de tegenstander. Een tiental passen lang werd de bal buiten het bereik van de naarstig jagende Sluizenaars gehouden, tot Leekalicious eerder matig inspeelde en alle hens teruggeroepen werd ter verdediging.

Eén tegenstander verscheen alleen voor Leekalicious, en de keeper der Arabs pareerde deze bal zoals duizend maal ervoor door languit breed voor de bal te gaan liggen en de bal met de tip van de teen weg te tikken. Tot ieders verbazing echter weerklonk het fluitsignaal, en niet ter beëindiging van de wedstrijd...maar wel voor een overtreding binnen het strafschopgebied, met als resultaat: een tweede penalty. Ondanks heftig protest klonk de ref gedecideerd: "twee voeten vooruit!". Vrij onbegrijpelijk...gezien Leekalicious zelfs geen haar op het been van een sluizenaar geraakt heeft, wel de bal, én hij breed languit lag voor de speler...

Nu ja, een kort verhaal, nog korter verteld: penalty werd gescoord, arabs balen