11/24/2006

EK Salko - arabs : 2-8

Op een donderdagavond genoeg arabs bij elkaar krijgen bleek veel moeilijker dan gedacht, maar de F1-kunsten van Willem brachten alles in orde. Schumi Schoenaerts en Rupert raakten nog voor 21u ter plaatse... en hop we waren bezig: de voorzitter in de goal, Brendan, Goof, Gijs, Willem en Ruup op het veld.


De eerste minuten werd al duidelijk dat we de beter voetballende ploeg waren, wat bij enkele toeschouwers commentaren over het 'hogere' tempo ontlokte. Toch werd het geen éénrichtingsverkeer omdat we maar geen goal konden maken in het begin... Willem schoot vooral zijn schoenen aan flarden en Goof probeerde meestal zachtjes de ballen binnen te steken. Verdedigend zat alles wel goed, al haalde de tegenstander het tempo steeds uit de wedstrijd als we niet gingen jagen. De verlossende 0-1 begon bij een typische dribbel van Willem op links, die de bal dan tot bij Goof kreeg, die zich vrijmaakte en met links binnenschoot. Op een zeldzame Salko aanval ging Willem iets te enthousiast fout lopen, zodat een tegenstander alleen op onze stoere keeper kon afduiken... Krikke stopte de inzet tussen zijn benen, maar de bal botste terug op de tegenstander en caprioleerde zo ongelukkig in doel: 1-1.
Vanaf dan vielen de goals, en vooral de kansen, met bakken uit de lucht. Een vrijschop werd door Goof op geniale wijze in het hoekje gepunt, het enige hoekje dat de keeper moest beschermen, maar kom, die keeper zou de rest van de wedstrijd genoeg ballen pakken. De 1-3 werd droog binnengeschoten door Rupert, net op tijd om even te gaan rusten en van doelman te wisselen, Gijs bond de handschoenen aan voor de tweede helft.


De tweede helft begon met veel meer stoorwerk van onze kant, waardoor Goof een goeie steal kon doen en Ruup diepsturen... deze kon uit een scherpe hoek met links de 1-4 maken. De 1-5 kwam er na een mooi 1-2tje tussen Goof en Ruup, afgewerkt door Goof. Gijs zou zich ook één keer gewonnen moeten geven op een laag schot van een Salko-speler, maar hij zou zijn kunnen later in de wedstrijd bewijzen door een harde knal op spectaculaire wedstrijd uit het doel te houden. De tegenstander was zeker een betere ploeg dan bijvoorbeeld Rode Ster, maar de arabs kenden geen genade !
Het regelmatige stoorwerk vereiste wat inspanningen maar het kwam de wedstrijd ten goede... heerlijke ééntijds-combinatie van Rupert naar Goof tot Kris die rusig binnenlegde. De rest van de wedstrijd hadden we nog zeker 10 goals kunnen maken moest vooral Goof wat scherper voor doel geweest zijn, en de keeper en paal (3x voor Rupert) niet in de weg hebben gestaan op harde en minder harde schoten van alle arabs. Het zouden er slechts 2 worden: de 2-7 na een solo van Ruup, met rechtsbuitenkant afgewerkt, en een prachtige 2-8 die begon bij een dribbelactie van Ruup, Kris mooi aangespeeld en deze legde perfect af voor Goof die zijn vierde van de avond kon binnenschieten.
B-Boy zat ondertussen al lang op de bank te wachten om in te komen, maar de ref had er al genoeg van en floot de wedstrijd wel erg snel af...

Op naar het bekeravontuur !!!

2 opmerkingen:

k.scisers zei

Van dat bekeravontuur wordt werk gemaakt!

Peter zei

Wanneer is nu de volgende wedstrijd? Is dat die bekermatch?

Keep us updated