11/07/2008

AS Terbank - Arabs 3-4

Na de nipte overwinning tegen ZVC Voluit mochten de arabs enkele dagen later alweer de wei in tegen AS Terbank, een ploeg uit de middenmoot. En met alweer heel wat halffitte spelers was het weer werken geblazen.

In het begin ging het gelijk op en werd er langs beide kanten vooral uit de tweede lijn geschoten. Weinig moeite voor beide keepers (onze Numero Uno stond nog eens tussen de palen!) en het was dus nog even aftasten voor er echt gevaar kwam. Uiteindelijk was de eerste echte goede kans al raak. Igor onderschepte de bal op onze helft en kon Koen alleen wegsturen. Die overliep tijdens zijn lange run richting doel rustig alle mogelijkheden om af te werken, en koos voor de efficiëntste: lekker droog in de hoek binnenleggen (0-1). AS Terbank kwam daarna meer en meer opzetten en kon Leekens enkele keren bedreigen. Onze nummer 1 had weinig moeite met dat aanvalsgeweld, totdat één van de Terbankenianen makkelijk naar binnen mocht snijden en de bal hard in de hoek knalde (1-1). Even later werd Koen nog eens in het laantje gestuurd, maar deze keer vond hij geen geschikte optie om de doelman te verslaan.
AS Terbank probeerde hun keeper goed te laten meevoetballen om een man-meer-situatie te creëren. Dat lukte aardig, tot Ruup een bal van de keeper kon onderscheppen en teruglegde op El Presidente, die de bal simpel vanop dertig meter in een leeg doel kon leggen (1-2).

De tweede helft was nog maar net bezig of het zag er wel heel goed uit voor de roos-witjes. Nilly zette zich op karakter (ok, ok ... én op techniek) door op de zijkant en legde mooi af voor Rupert, die de derde van de avond tussen de benen van de keeper binnenprikte (1-3). Even later was het weer prijs. Op een tegenaanval ging de bal vlot via Kris in één tijd over Nicky en Rupert terug tot bij Kris, die hard en laag in de verste hoek knalde (1-4). Daarna moest Terbank alles op alles zetten en konden we naar hartelust counteren. Jammer genoeg was het niet de allerbeste arab-avond en werd er met de uitbraken weinig of niets aangevangen. Au contraire, ... bij een Terbankaanval over de rechterkant stapte Igor te snel uit, de tegenstander draaide knap vrij en jaste de bal hoog in doel (2-4). Leekens kon alleen toekijken. En alsof we ons lesje nog niet geleerd hadden, rolde twee Terbankenaren enkele minuten later onze hele rechterflank op en legden simpel binnen (3-4). Op het einde werd het dus nog even bibberen, maar gelukkig vond Terbank geen opening meer in het roze marmer der arabsverdediging. Drie punten binnen, klus geklaard.

Noot: Dit seizoen slikken we wel heel vele goals. Tot nu toe hebben we al 30 goals binnengekregen in zeven wedstrijden. Dat is een gemiddelde van vier per wedstrijd. Zolang we eentje meer blijven maken dan de tegenstander is er uiteraard niets aan de hand...