12/31/2006

El Salvascore - arabs: 1-7

Hoe meer overwinningen we opstapelen, hoe gemotiveerder onze tegenstanders worden. Ook vandaag begon El Salvascore (ESS) snedig door hoge druk te zetten. Dat vormde niet echt een groot probleem voor de arabs, maar we moesten toch even de kat uit de boom kijken.
De eerste goal liet even op zich wachten, maar viel uiteindelijk toch via een aflegger van Nicky. Rupert, die een begenadigde dag had, legde de bal even goed en knalde dan staalhard binnen. Het spel ging wat op en neer en na verloop van tijd begon ESS wat meer in de problemen te komen als de roosjes druk naar voren zetten. Bij een vrije trap, gekregen nadat een mooie arabscombinatie foutief afgebroken werd, kon Rupert langs de muur en tussen de benen van de keeper binnentrappen. Na wat matig verdedigen, liepen er opeens twee ESS’ers dwars door de defensie. Voorzitter Custers kon met zijn lange benen nog net de bal wegduwen, maar jammer genoeg ging de bal via een been van een tegenstrever hard in de hoek. Leekens was kansloos. Rupert besloot dan eventjes in zijn eentje de zaken recht te zetten en maakte er voor rust nog 1-3 van. Na de rust was er slecht nieuws voor de arabs. Opperhoofd Custers moest op de bank blijven door een onverwachte migraine-aanval. Niet dat er zoveel veranderde aan het spelbeeld. Leekens speelde veel mee, waardoor het moeilijk was voor ESS om de arabs continu onder druk te zetten. Het roze legioen bleef dus naar voren trekken en onder impuls van een goeie Rupert werden er nog heel wat kansen afgedwongen. Jammer genoeg werd niet alles even goed afgemaakt, waardoor ESS altijd nog uitzicht had op de aansluitingstreffer. Even later was het toch prijs, toen Igor een assist kon afwerken van de pressende Jente. In de minuten daarna scoorde Rupert nog na een heerlijk poortje en een even heerlijke assist van Nicky met buitenkant rechts. Om zijn vorm nog even te benadrukken, kopte Rupert in zijn vrije tijd nog even de bal van de lijn op een hard schot van ESS. De laatste goal staat op naam van Jente, die na een moeilijke partij een assist van Nilly binnenlegde. Een vlotte overwinning, die nog vlotter had kunnen zijn als we alle kansen hadden afgemaakt.
Volgende wedstrijd is terug tegen onze sympathieke collega’s van Rapid Tikkie Trug. Tot donderdag!